معرفی انواع پردازنده اندروید باکس : amlogic s905 x4

amlogic s905 x4

اگر به دنبال خرید اندروید باکس با پردازنده amlogic s905 x4 هستید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا ویژگی ها و قدرت پردازش سری s905 x4 از کمپانی املاجیک را مورد بررسی قرار بدهیم . در ادامه خواهیم دید که دستگاه های اندروید باکس مجهز به این تراشه ارزش خرید دارند یا نه ؟

پیش از آنکه نسبت به بررسی پردازنده amlogic s905 x4 بپردازیم اشاره کوتاهی به کاربرد اندروید باکس می پردازیم . این دستگاه ها که طراحی معمولا مکعب شکل در ابعاد و اندازه کف یک دست دارند به راحتی به هر نوعی از تلوزیون ها متصل و یا سایر نمایشگر ها نظیر پروژوکتور متصل می شوند و امکاناتی فراتر از یک تلوزیون هوشمند را در اختیار شما می گذارد . ازجمله امکانات انواع اندروید باکس ها می توان به موارد زیر اشاره کرد .

  • امکان نصب و اجرای انواع اپلیکیشن های اندرویدی نظیر تلگرام واتساپ و اینستاگرام و…
  • امکان نصب و اجرای انواع بازی های اندرویدی ( لازم است این نقطه را واقف باشید اگر اندروید باکس را برای بازی انتخاب می کنید حتما از مدل های اندروید باکس گیمینگ برای این منظور استفاده کنید تا منابع سخت افزاری آن توانایی پاسخگویی برای مقاصد گیمینگ را داشته باشند )
  • امکان اجرای انواع سرویس های نمایشی آنلاین نظیر فیلیمو و نماوا و یوتیوب و…
  • امکان اتصال به اینترنت و وبگردی در دنیای اینترنت

و هزاران امکانات دیگر که تنها با خرید اندروید باکس می توانید از دنیای بی انتهای هوشمندی لذت ببرید .


همچنین مشاهده کنید ” معرفی انواع پردازنده های اندروید باکس : rockchip 3566


نقش پردازنده در اندروید باکس

انواع پردازنده ها از جمله پردازنده amlogic s905 x4 به عنوان مغز و عضو اصلی و فرماندهی پردازش را در دستگاه های هوشمند بر عهده می گیرند . نوع پردازنده بیشترین تاثیر را در تعیین عملکرد دستگاه دارد . به عنوان مثال کاربری که به دنبال خرید اندروید باکس با امکان ارائه وضوح های تصویر بسیار بالا می باشد میبایست از مدل های اندروید باکس 8k برای این منظور استفاده کند که اصلی ترین عامل در ارائه این وضوح تصویر پردازنده مرکزی یا همان سی پی یو می باشد .

معرفی شرکت املاجیک

پردازنده amlogic s905 x4 که ساخته شرکت امریکایی املاجیک می باشد . در زمینه تولید پردازنده برای تلفن های همراه و یا تبلت و اندروید باکس فعالیت دارد . این شرکت فعالیت خود را در سال 1995 میلادی در شهر کالیفرنیا در امریکا آغاز کرد .برنامه های اصلی هدف آن از سال 2021 تولید پردازنده برای دستگاه های سرگرمی مانند اندروید باکس  تلویزیون های هوشمند و تبلت ها هستند.این شرکت دفاتری در شانگهای، شنژن، پکن، شیان، چنگدو، هفی، نانجینگ، چینگدائو، تایپه، هنگ کنگ، سئول، بمبئی، لندن، مونیخ، ایندیاناپولیس، میلان و سانتا کلارا، کالیفرنیا دارد.

در زمینه اندروید باکس نیز با اتحاد این شرکت و کمپانی a95x با تولید و ارائه اندروید باکس a95x f3 با تراشه s905 x3 باعث شد تا شهرت زیادی را نصیب املاجیک کند و سیلی از تولید کنندگان اندروید باکس را به سمت خود جذب نماید .

پردازنده اندروید باکس 8k

پردازنده amlogic s905 x4

پس از اینکه در سری x3 املاجیک توانست موفقیت های بالایی را به دست بیاورد این بار در سال 2021 با تولید نسل چهارم تراشه های خود همه را شگفت زده کرد . توانایی املاجیک s905 x4 بسیار بالاتر از سری x3 این شرکت بود و بنا به اعلام خود شرکت املاجیک 30 درصد بازدهی بیشتر را نسبت به برادر بزرگتر خود یعنی x3 برخوردار می باشد .

amlogic s905 x4 از چهار هسته قدرتمند با معماری cortex a55 تشکیل شده است که توانایی پردازشی 1.8 گیگاهرتز را دارد . این پردازنده یک تراشه 64 بیتی محسوب می شود و تا حال حاظر می توان بهترین پردازنده برای محیط های گرافیکی از جمله بازی ها در نظر گرفت .

تراشه گرافیکی پردازنده املاجیک s905 x4

همانطور که می دانید در اندروید باکس ها و سایر تجهیزات هوشمند نوع تراشه گرافیکی را پردازنده مرکزی مشخص می نماید . بنابر این شما در مدل های مختلف که مجهز به پردازنده amlogic s905 x4 هستند فقط یک نوع تراشه گرافیکی را خواهید یافت . تراشه گرافیکی آن Mali G31 MP2 می باشد . این گرافیک شش هسته ای که ساخته شرکت arm می باشد توانایی ارائه و پردازش تصاویری با وضوح حداکثر یعنی 8k را دارد .

کدک های تصویری پشتیبانی شده توسط این گرافیک عبارتند از :

  • H.265 4K MP-10@L5.1 75fps
  • VP9 4K profile 2 60fps
  • H.264 4K HP@L5.1 30fps (AVC) 60fps (MVC)
  • 4Kp120 AV1

یکی از ویژگی های شاخص amlogic s905 x4 وجود قابلیت رمز گشایی از کدک های av1 می باشد . این کدک سبب می گردد در صورت تماشای فیلم از سرویس های نمایشی آنلاین نظیر یوتیوب یا نتقیلیکس با فشرده سازی دیتای دریافتی مصرف منابع اینترنت شما را تا 30 درصد کاهش دهد .

تست antutu از پردازنده amlogic s905 x4

در تصویر زیر نتایج تست این پردازنده در مقایسه با پردازنده های دیگر مشخص شده است . موردی که  در این مقایسه توجه ما را به خود جلب کرد اختلاف ناچیز آن با قوی ترین پردازنده حال حاظر عرضه شده برای اندروید باکس یعنی s922x می باشد که نمونه های آن را می توان بر روی مدل هایی مانند بیلینک مدل gt king یا gt king pro  مشاهده کرد .

amlogic s905 x4

سیستم عامل فریمور s905 x4

فریمور های عرضه شده برای انواع مدل های اندروید باکس مجهز به amlogic s905 x4 در دو ورژن اندروید ده و اندروید یازده عرضه شده اند که در بعضی مدل ها به صورت اندروید اصلی و در بعضی مدل ها به صورت اندروید تی وی می باشند که در هنگام خرید باید باتوجه به نیاز خود این مورد را بررسی کنید .

معایب پردازنده amlogic s905 x4

همانطور که گفته شد این پردازنده جز رده بالاهای بازار می باشد اما در کنار تمام ویژگی های خوب آن معایبی نیز وجود دارد که نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت . عمده ترین معایب اندروید باکس های مجهز به تراشه املاجیک S905 X4 تولید حرارت بالای آن می باشد . بعد از یک ساعت استفاده در محیط های 25 درجه حرارت سطح پردازنده به 65 درجه سیلسیوس می رسد . اما بنا به اعلام خود شرکت سازنده این تراشه تحمل گرمای بالایی را داشته و تا 90 درجه سیلسیوس تحمل گرمایش را بدون تجهیزات خنک کاری دارد .

کلام آخر

در این مقاله سعی شد توضیح مختصری در مورد ویژگی های پردازنده amlogic s905 x4 به شما اراذه گردد در صورت وجود هر گونه سوال در مورد عملکرد های این پردازنده می توانید با ما در ارتباط باشید .

پشتیبانی تکنومال
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *